1. Home
  2. /
  3. Schrootscharen

Schrootscharen – DXS

Het eerste type binnen ons portfolio van schrootscharen zijn de DXS schrootscharen.
De DXS schrootscharen zijn ontwikkeld om een schaar op de markt te brengen die topprestaties levert.

Dankzij de DemaPower 2.0 cilinder in de DXS levert deze 25% meer performance en hierdoor hebben de DXS schrootscharen extreem snelle cyclustijden. Daardoor leveren de schrootscharen de performance van scharen één of twee maten groter.

Verder beschikken de scharen ook nog over een aantal andere kenmerken. Ten eerste hebben de scharen filters in het rotatiecircuit. Hierdoor komt er geen vuil in de machine en ook niet in de schaar. Ook het DemaSafety-systeem zit verwerkt in de DXS schrootscharen. Dit systeem zorgt ervoor dat de de cilinder beschermt is tegen te hoge druk. Verder ligt de cilinder omgekeerd in het huis. Hierdoor is deze volledig beschermt voor vuil van buitenaf. Ook hebben de DXS schrootscharen een offset apex bekontwerp. Dit ontwerp dwingt het materiaal in de bek en hierdoor begint het te knippen tijdens het samendrukken van het materiaal.

Meer lezen over de DXS schrootschaar? Klik dan op de onderstaande button.

Schrootscharen - DXS

0.00Buy Now

Schrootscharen - DRS

0.00Buy Now

Schrootscharen – DRS

Het tweede type binnen ons portfolio van schrootscharen zijn de DRS schrootscharen.
De DRS schrootscharen zijn de originele Demarec schrootscharen. Deze scharen zijn als eerste door ons ontwikkeld.

In tegenstelling tot de DXS schrootscharen hebben de DRS scharen een standaard cilinder. Ondanks de standaard cilinder leveren de DRS schrootscharen ook een hoge kracht. Verder leveren deze scharen een hoge snelheid en een goede gewichtsverhouding.

De DRS scharen beschikken wel ,net zoals de DXS, over het Demarec DNA. Denk hierbij aan filters in rotatie en twee rotatiemotoren voor hoge draaikracht. Verder is de cilinder volledig beschermt in het huis en hierdoor kan er geen puin op de cilinder komen. De grote bekopening zorgt er verder voor dat het knippen van profielen eenvoudig wordt. Hierdoor is de DRS schaar dus de ideale schaar bij dagelijks gebruik op het schroot- en recyclingterrein.

MQP met staal bek

De derde optie binnen ons portfolio van schrootscharen is de Multi-Quick Processor. De MQP is van origine niet uitsluitend een schrootschaar. Dit uitrustingsstuk staat immers bekend om het kunnen wisselen van bekken. Daarom is De MQP verkrijgbaar in vier verschillende typen met zes tot acht bekkensets. De bek die wordt gebruikt bij het knippen van staal is de zogenaamde Staal-bek. Deze bek zorgt er als het ware voor dat de MQP een schrootschaar wordt. Maar er zijn ook bekken voor het knippen van betonconstructies met wapeningsstaven, hout en voor het knippen van staalconstructies en tanks. Daardoor passen de bekken perfect bij alle zware omstandigheden tijdens sloop en recycling.
In alle gevallen ligt de nadruk op efficiëntie en duurzaamheid.

Bovendien, en dat is misschien nog wel belangrijker, heeft een Demarec MQP ten opzichte van elk ander concurrerend merk een extra prestatie die kan oplopen tot wel 20%. Met andere woorden: meer winst dankzij meer vermogen en meer snelheid.

Betonvergruizer - MQP

0.00Buy Now

Schrootscharen - DMS

0.00Buy Now

Multi-schaar met staal bek

Tenslotte de laatste type schrootschaar binnen ons portfolio is de DMS schrootschaar.
Echter is de DMS schrootschaar voor de kleinere machines. De schrootschaar van de DMS is geschikt voor machines van 3 tot 9 ton.

De DMS bestaat evenals de Multi-Quick Processor uit verschillende typen. Echter bestaat de serie van de DMS uit drie-bektypen. De staalbek is hier één van. Verder is de DMS leverbaar met Combi-bek of met Kabel-bek.
De DMS is veruit de kleinste schaar binnen ons assortiment. Echter maakt dit hem niet minder sterk.

De DMS schrootschaar levert voor zijn formaat goede knip performance. Verder is het een multifunctionele schaar dankzij het mechanische wisselsysteem. Ook beschikt de DMS weer over de nodige Demarec DNA en is hierdoor de ideale schaar voor aan de kleinere machine.

Dus ben jij op zoek naar een kleine en sterke schrootschaar? Dan is de DMS met S-bek de perfecte schaar!

Interesse in één van onze schrootscharen? Neem dan direct contact op

Stap 1 van 2