1. Home
  2. /
  3. 20 Jaar Demarec

Jubileum logo

Bij een 20 jarig jubilieum hoort natuurlijk ook een officieel logo. Gedurende het hele jaar zullen wij dit logo gebruiken op alle mogelijke plekken waar het tot zijn recht komt.

Oprichting Demarec

1 januari 2001 is Demarec opgericht door Marcel Vening en Ruud de Gier. Hier op de foto de allereerste partij levering van de eerste generatie sloop- en sorteergrijpers waar het 20 jaar geleden allemaal mee begonnen is.

‘’ Tijdens de levering hebben wij vol trots een hele fotorapportage gemaakt bij Knijnenburg van onze eerste serie DRG grijpers.
Echter toen we dachten dat alles erop stond en de grijpers alweer onderweg waren naar een andere klus, verwijderde ik per ongeluk alle foto’s. De vrachtwagen met de grijpers moest dus weer omkeren zo dat wij nogmaals wat foto’s konden maken. De foto’s maakte we toentertijd met een Sony P1 camera wat in die tijd een revolutionair apparaat was. Het verwijder knopje deed het alleen iets te goed’’ – Marcel Vening.

DXS sterkste schaar op de markt

Moeite met het knippen van grote stalen balken?
Wist je dat de DXS schrootschaar de sterkste schrootschaar is die momenteel op de markt is? Dit komt door onze gepatenteerde DemaPower 2.0 cilindertechniek.Door deze cilindertechniek heeft de DXS schrootschaar de prestatie van een schaar die gelijk is aan één of twee maten groter!

Matexpo 2001

Deze foto’s zijn van de Matexpo 2001.Dit was de eerste (internationale) beurs waarop Demarec aanwezig was.
Tijdens deze beurs konden wij onze eigen ontwikkelde DRG sloop-en sorteergrijpers laten zien aan het grote publiek!

Demarec DNA

Passie: Passie voor sloop en passie voor het ontwikkelen van onze producten.
Trendsetter: Trendsetter zijn op het gebied van innovatie, dit staat voorop, altijd proberen de lat hoger te leggen op het gebied van productontwikkeling.
Performance: Proberen altijd meer kracht meer snelheid en meer productie te kunnen leveren als gebruikelijk in de markt.
Kwaliteit: Makkelijke te servicen producten, producten leveren die lang meegaan, proberen een dienst te leveren, geen pakketschuiver zijn, meer dan leverancier, kiezen voor ons als bedrijf.

Interview oprichters Demarec

Benieuwd naar het verhaal van Ruud en Marcel over de oprichting van Demarec en hun toekomstplannen?
Klik dan op de onderstaande link:
20 Jaar Demarec interview

“We hebben er vanaf het begin af aan in geloofd dat Demarec een succes zou gaan worden,” stelt Marcel. “Anders begin je immers niet een bedrijf. We zijn er nooit vanuit gegaan dat het mis zou kunnen gaan. Al hebben we natuurlijk wel de nodige voorbereidingen getroffen om te voorkomen dat we het niet zouden halen. Toen wij Demarec in 2001 oprichtten, deden we dat met de ambitie om echt vernieuwende producten op de markt te zetten.’’

20 Jaar Demarec interview

” Je moet het kunnen waarmaken. ”

Dat geldt zowel voor je prijzen als voor je ondernemerschap, aldus oprichter Marcel. “Vaak lijken mensen te denken dat je al succesvol bent als je een eigen bedrijf start, maar dat is simpelweg niet waar. U begint opnieuw en moet bewijzen dat u het in de eerste plaats kunt doen. Dat geldt ook voor onze producten: als ze een hoger prijskaartje hebben, moet je dat kunnen waarmaken. Bij onze producten moeten we altijd verdediging spelen; waarom zou je hier als klant meer geld aan uitgeven? ”

20 Jaar Demarec interview

“Het zal altijd spannend zijn om voor het eerst een nieuw product af te leveren. De manier waarop we onze nieuwe DRG-17 in 2001 met trillende benen hebben afgeleverd – zal het werken of niet – was precies hoe we de oplevering van ons nieuwe DCC in 2017 hebben ervaren. Dat zal nooit veranderen ”
Bekijk het interview of bekijk onze producten hieronder!

20 Jaar Demarec interview

Productcategorieën

In 2001 begonnen in st Anthonis. Als bedrijf hebben wij daar veel meegemaakt van opbouw tot en met een groei ieder jaar van rond de 100% tot aan de financiële crisis in 2009. Na het herstel in 2015 over gegaan in het pand in Cuijk met trainingsruimte en DemaBar. Volledig nieuw uitgeruste werkplaats voor de productie met aparte guts en spuitcabine

20 Jaar Demarec interview

Product innovaties

MQP-P2

Multi-Quick Processors

In 2004 hebben we officieel onze Multi-Quick Processors gelanceerd.
De MQP was in die tijd een van de eerste machines die kon schakelen tussen verschillende bekken. We kwamen op het idee van het DemaLink-systeem om de MQP echt flexibel en multifunctioneel te maken.

De grootste prestatie was dat we ook ons ​​eigen gepatenteerde cilindersysteem, de DemaPower, hebben uitgevonden dat ook in de MQP is geïmplementeerd. Hierdoor heeft de MQP 20% meer vermogen dan een standaard cilinder.

Vanwege deze twee belangrijke elementen was de MQP in die tijd een revolutionair product.
Sindsdien hebben we de MQP geüpgraded met een aantal verfijningen en daarom zijn de Multi-Quick Processors tegenwoordig nog steeds erg goed in de hedendaagse sloop.

Op de foto is de MQP-001 die we op de Bauma 2004 hebben verkocht aan het werk!

Bekijk de Multi-Quick Processors

DSC00335

Twee cilinder betonscharen

In 2017 hebben we officieel onze tweecilinder betonschaar de DCC gelanceerd.
In eerste instantie geloofden we niet in het concept van een tweecilinder schaar, maar na wat studie en onderzoek moesten we er zelf een maken. Maar toen we betrokken raakten bij de tweecilinder-schaarbusiness, wilden we er zeker van zijn dat we een van de beste op de markt zouden produceren.

Dus net als bij de MQP moesten we ons DemaPower-systeem upgraden en de DemaPower 2.0-cilinder maken. Deze cilinder levert 25% meer vermogen en extreem korte cyclustijden.
het voordeel is dat de cilinder direct kracht geeft en daardoor snel in het beton kan dringen. de cilinder hoeft geen kracht op te bouwen, waardoor hij ook bij het breken van vrij zwak beton snel werkt.

De foto is gemaakt tijdens een brugsloop van Vlasman in Maastricht. De allereerste DCC-75 in actie.
Tegenwoordig leveren wij de DCC met verwisselbare slijtdelen of met lange knipmessen.

Bekijk de twee cilinder betonscharen

DXS-60

DXS schrootscharen

Een van onze nieuwste ontwikkelingen is de DXS schrootschaar.
Het verschil tussen onze vorige schaar de DRS en de DXS is het ontwerp, maar vooral de prestaties.

Door tijd te investeren in een compleet nieuw assortiment schrootscharen hebben we een schaar geproduceerd met 25% meer prestatie dan een normale schrootschaar.
Dit komt allemaal door de DemaPower 2.0-cilinder. Deze cilinder maakt het mogelijk om het prestatie-equivalent te bereiken van een schaar van één of twee maten groter! De DXS schrootschaar is een van de sterkste, zo niet de sterkste scharen op de markt!

In 2019 hebben we de DXS schrootschaar geïntroduceerd en de schaar is nu beschikbaar voor (graaf)machines van 18 – 65 ton.

Bekijk de DXS schrootscharen