1. Home
 2. /
 3. Draaikantelstukken

NOX cilinderloos draaikantelstuk

Ervaring en innovatie hebben geleid tot één van de meest geavanceerde uitrustingsstukken voor graafmachines. Namelijk de nieuwste generatie NOX cilinderloze draaikantelstukken. Alle modellen binnen het leveringsprogramma zijn daarom ook van de nieuwste generatie NOX. Vanwege de 360° continue rotatie en 2 x 50° kantelhoek wordt de graafmachine multifunctioneel en een alleskunner.

Omdat de NOX geen cilinders heeft is de opbouwhoogte laag. Ook de breedte van het draaikantelstuk is hierdoor bescheiden. Daarom is de NOX ideaal bij het werken in beperkte ruimtes. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden aan het riool of bijvoorbeeld bij kabel- en leidingwerkzaamheden.

Het draaikantelstuk van NOX kan direct aan de lepelsteel van de machine worden gemonteerd. Dit is ook mogelijk via een snelwissel. Vanwege deze zogenaamde ‘sandwich’ kan het draaikantelstuk in een mum van tijd worden ontkoppeld en gekoppeld. De draaikantelstukken van NOX zijn leverbaar voor graafmachines van 3 tot 25 ton en hiervoor zijn 5 types beschikbaar.

Draaikantelstuk - NOX TR11

‘NOX draaikantelstuk maakt de machine dankzij 360° continue rotatie en 2 x 50° kantelmoment tot een multifunctionele alleskunner.

Belangrijkste voordelen NOX draaikantelstuk:

 • Flexibele bediening

  Met NOX kunnen werkzaamheden sneller en flexibeler worden uitgevoerd.

 • Hogere veilighied

  Werkzaamheden in de gevarenzone van de machine worden tot een minimum beperkt en hierdoor veiliger.

 • Minder slijtage

  Compact en robuust ontwerp zonder hydraulische cilinders en hierdoor kleinere de kans op schade

 • Design

  Het compacte ontwerp met zijn geïntegreerde kantel- en rotatie-eenheid zorgt voor de hoogste bescherming tegen beschadiging.

 • Hogere efficiëntie

  Efficiënter werken en hierdoor kosten besparen.

 • Compact cilinder loos design

  Cilinderloos, laag en smal gebouwde aandrijfunit. En hierdoor werken met zeer smalle bakbreedtes

Bekijk hier meer beelden van NOX draaikantelstukken

Door NOX cilinderloos draaikantelstuk meer efficiëntie uit aanbouwdelen en machine

Door de NOX Tiltrotator te gebruiken, vermindert de noodzaak om de graafmachine te verplaatsen. Dit resulteert in minder schade aan de ondergrond (vooral als het gaat om landschapsaanleg). Bovendien kunnen De uitrustingsstukken binnen het volledige bereik van de giek worden geplaatst. Dit maakt het werk daardoor een stuk efficiënter. Goed rond en om obstakels werken kan ook door de flexibiliteit van de NOX. Ook kunnen snelle en eenvoudige nivelleerwerkzaamheden gerealiseerd worden zonder de graafmachine te verplaatsen.

Het nauwkeurig plaatsen van trottoirbanden. Het gedoseerd en nauwkeurig vullen van sleuven met een 90 ° gedraaide bak. Verder ook nog het hanteren van verschillende soorten materialen in nauwe ruimtes zijn geen enkel probleem met NOX draaikantelstuk.

Draaikantelstuk - NOX

0.00Buy Now

Besturingsystemen NOX draaikantelstukken

DF 04 BESTURINGSSYSTEEM
Het DF04-besturingssysteem vereist twee dubbelwerkende hydraulische circuits. Uitsluitend twee functies kunnen gelijktijdig worden gerealiseerd. Vanwege de rotatie en kanteling. Om het aanbouwdeel of de snelwissel te bedienen, is één van de twee hydraulische circuits gescheiden door een schakelklep. Er kunnen maximaal twee extra fucties gerealiseerd worden. Bijvoorbeeld voor de snelwissel.


DF 06 BESTURINGSSYSTEEM
Het DF06- besturingssysteem vereist twee dubbelwerkende hydraulische circuits. Namelijk voor de draai- en kantelbeweging van het draaikantelstuk. Voor het gebruik van een hydraulische snelwissel is een extra circuit vereist. Een knop op de joystick zorgt ervoor dat er overgeschakeld kan worden naar de extra functie. Bijvoorbeeld om een grijper te openen of te sluiten.

DF 10 BESTURINGSSYSTEEM
Voor het DF10-besturingssysteem zijn minimaal twee dubbelwerkende hydraulische circuits nodig. Namelijk voor de draai- en kantelbeweging van de NOX Tiltrotator. Inclusief de leidingen van de snelkoppelingsfunctie en de twee andere hydraulische circuits. Bijvoorbeeld grijper openen / sluiten en geïntegreerde grijper openen / sluiten, kunnen worden aangesloten op de NOX Tiltrotator. Bovendien kan er een extra lekleiding op de NOX.

Draaikantelstuk - NOX Besturing

NOXProp & NOXProp + Besturingssysteem
Het NOXProp + besturingssysteem zorgt voor meer veiligheid en precisie. Vanwege de ergonomische joysticks door de slimme NOXProp +. Deze is gemakkelijk achteraf in te bouwen voor elke graafmachine. Kenmerken zijn de individuele functie-instelling. Verder is er een eenvoudige menunavigatie dankzij het bijbehorende touch screen. Geïntegreerde GPS-, LTE-, Bluetooth- en wifi- maken uw machine daardoor de digitale werkplek.

Draaikantelstuk montage

Montage van de NOX draaikantelstuk

Directe montage aan de lepelsteel van de graafmachine
Door montage van NOX draaikantelstuk rechtstreeks op de lepelsteel van de graafmachine kan de tiltrotator daardoor zijn maximale kracht gebruiken.

“Sandwich” montage aan de graafmachine met CW of S coupler
De NOX wordt via een snelwissel aan de lepelsteel van de graafmachine gemonteerd. Bij voorkeur is de snelwissel op de graafmachine hetzelfde als de onderste snelwissel op de NOX Tiltrotator. Maar dat is het niet noodzakelijkerwijs vereist. Bij een “Sandwich” kan het draaikantelstuk dus in een mum van tijd worden ontkoppeld en weer gekoppeld.

0.00Buy Now

NOX Sensoren

NOXGEO Sensor technologie

Met NOXGeo sturen sensoren positiegegevens naar de digitale besturing op het NOXprop+ touchscreen in de bestuurderscabine. Daarbij zijn de uitrustingsstukken verbonden met de digitale technologie van de graafmachine/machinebesturing. Vanwege het NOXGeo-systeem kan de functionaliteit dus gekoppeld worden aan 2D systemen en ook aan 3D systemen. NOX is dankzij het open systeem te koppelen aan alle gangbare leveranciers.

GPS integratie van 2D/3D systemen

Het is mogelijk om verschillende merken GPS in het NOX controlesysteem te integreren. Dankzij de GPS kunt u de graafmachine gebruiken om punten te verzamelen en te definiëren. Verbind de computer van de machine via het ingebouwde gsm-modem. Hierdoor is snelle ondersteuning mogelijk. En daardoor weer gegevens over te dragen. Daarom kunt u door ons 3D-systeem de laatste stap zetten richting optimale machinebesturing.

Hellingsensor kantelbeweging

Door de hellingsensor verschijnt de exacte positie van de kantelbeweging van de tiltrotator rechtstreeks naar de cabine. Ook die van het uitrustingsstuk verschijnt hierdoor rechtstreeks op het controledisplay in de cabine.

Rotatie sensor, rotatiebeweging

De rotatiesensor toont de exacte positie van de tiltrotator en het uitrustingsstuk tijdens rotatie. Want de vastgestelde gegevens verschijnen hierdoor rechtstreeks op het bedieningsdisplay in de cabine.

Draaikantelstuk sensoren

Wil je graag kennismaken met NOX draaikantelstukken?

Vraag dan direct een offerte. Vanwege onze jarenlange ervaring kunnen wij jouw machine voorzien van het juiste uitrustingsstuk.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche is het Demarec gelukt om marktkennis en techniek perfect met elkaar te combineren. Demarec ontwikkelt haar producten met een duidelijke visie. Bovendien focussen wij ons allereerst op gunstige exploitatiekosten en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Verder zijn unieke prestaties, servicevriendelijkheid, design en lage onderhoudskosten voor ons belangrijke aspecten. Dit sluit nauwkeurig aan op hoe de NOX draaikantelstukken ontwikkeld zijn.

Interesse in een NOX draaikantelstuk? Neem dan direct contact op

Stap 1 van 2