LAARAKKERS INVESTEERT IN TWEEDE DEMAREC DSP-30 STARRE VERGRUIZER

“De eerste DSP-30 is in januari 2023 geleverd, snel daarna volgde de bestelling van een tweede vergruizer van hetzelfde type”

Demarec DSP-30

Firma Laarakkers heeft dus voor de tweede maal keuze gemaakt voor de Demarec DSP-30 uitgevoerd met OilQuick OQ80. De DSP-30 is een starre vergruizer voor machines van 20 tot 35 ton met een eigen gewicht van 2100 kg. Deze vergruizer is ontwikkeld voor de secundaire sloop, verkleinen van beton en het vrijmaken van betonijzer. Vertegenwoordiger Jos Boerdonk van Demarec is het vaste contact van Laarakkers en hij kreeg de gunning. Jos Boerdonk: “ik wil Marcel Laarakkers hartelijk bedanken voor beide opdrachten en wens Laarakkers veel vergruisplezier toe”.

Investering past uitstekend binnen CO2 reductie Laarakkers

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het recyclen van steenpuin. Circa 85 tot 90% van een gebouw bestaat uit steen en beton. Deze worden momenteel voornamelijk gerecycled in het recyclingbedrijf van Laarakkers. Men scheidt het beton netjes om deze vervolgens te breken en er 4-16 mm korrels van te maken. Dit granulaat wordt gebruikt als grindvervanger voor nieuwe beton. Daarnaast onderzoekt Laarakkers momenteel het gebruik van een 0-4 grit. Dit kan n de toekomst ook gebruikt worden voor de betonindustrie. Doordat niet-geactiveerd cement aan de korrels gebonden is, hoeft er minder “nieuw” cement gebruikt te worden voor de betonproductie. Dit is een belangrijke factor, aangezien de cementindustrie mede verantwoordelijk is voor een groot deel van de totale CO₂-uitstoot, dit levert dus een substantiële bijdrage aan CO2-reductie.

De complete lijn Demarec DSP vergruizers

De complete lijn vergruizers bestaat in de basis uit 2 types die leverbaar zijn in een starre variant én een roterende DSP-R versie. Eerste type is de DSP-30 geschikt voor machines 20 tot 35 ton en tweede type is de DSP-45 geschikt voor machines van 30 tot 50 ton.

Verder zijn de DSP-30 en DSP-45 verkrijgbaar in een versie met een reguliere cilinder, en een ‘Extreme’ versie die is uitgerust met het bekende DemaPower System.

Belangrijke kenmerken en voordelen Demarec DSP vergruizers:

• Overtuigd door gering gewicht, hoge sluitkracht en grote bekopening
• Verwisselbare slijtdelen
• Standaard zonder knipmessen (als optie leverbaar)
• Over gedimensioneerd scharnierpunt
• Cilinder met TRUNNION design
• Wisselen van slijtdelen op locatie mogelijk
• Ongeëvenaard krachtig en snel door het DemaPower-System (Extreme versie)
• Filters in rotatie circuit (roteerbare versie)

Laarakkers

Nederlandse familieonderneming Laarakkers is opgericht in 1945.
Destijds gestart als loonbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde en toonaangevende internationale totaalontzorger. Sloop, asbestverwijdering, grond- en bouwstofrecycling en gebiedsontwikkeling kennen wij als onze specialismen.

Demarec

Demarec, opgericht in 2001 en sinds 2006 onderdeel van de internationale Kinshofer Groep, is wereldwijd één van de meest toonaangevende fabrikanten van materieel voor de sloop- en recyclingindustrie. Al 20 jaar bewijst Demarec groot te zijn in innovatie tot in de kleinste details. Dat komt tot uiting in het totale productaanbod. Van sloop- en sorteergrijpers, 2-cilinderscharen, betonvergruizers, Multi Quick Processors, schrootscharen, Demarec Multi-shears en poliepgrijpers tot aan het OilQuick volledig hydraulisch snelwisselsysteem of de in eigen beheer ontwikkelde gepatenteerde systemen DemaPower, DemaLink en Demarec Safety.